Followers

Wednesday, September 26, 2007

untitled

"Bukanlah Aku Sengaja
Melindungi Rasa Di Jiwa
Namun Bimbang Diri Kan Terleka
Hanyut Di Buai Angan Dan Mimpi Indah
Hingga Terabai Segala Cita
Sedang Khayalan Tak Menjanjikan
Segunung Kebahagiaan
Sebagai Mahar Hantaran"

Friday, September 21, 2007

Imran Ajmain - Seribu Tahun



.................

sEribu tahun

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini… yeah…
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan… sedia setia……

Dafi - Bila Terasa Rindu

uishh..
best gak lagu dafi nie ekk...


...............


Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti tahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar

.............

Thursday, September 13, 2007

puasa la..

.............................
di kesempatan ini saya nak mengucapkan,
Selamat berpuasa kepada umah isLAm di mana jua anda bErada..
Puasa, Jangan x Puasa...hehhe

................



.......................



............

nanti Rayer jEmput la datang rumah..
hahha

.......

Monday, September 10, 2007

timbang bUku!!

................
26-08-2007
sbenOw nyer tarikh ni skOla buat ptandingan
TIMBANG BUKU anjuran PSS..
kelas mane yg berat timbang buku,
dapat 2 bucket KFC...

..........

dengan timbangan seberat 13kilo lebeyh...
kelas kite orang dapat tmpat ptame..
yEAhh..menang..menang..
so hari neyh, 10-09-2007 kiteorg 'berkelah' la dalam kelas..
hahha

..............



..............

lepas tu berjalan la satu ujian biologi anjuran pengetua skola 2 sendiri...
[susah weih sOalan]

................

lepas wat sOalan 2, tanpa diduga lagi, kiteorang dapat lor makan aiskrim CoRneto....
[pengetua blanje weih]..
hahha

...............




............

terima kasih pengetua...

............

Saturday, September 8, 2007

jOm layan LagU!!

jOm..jOm..
meh la layan lirik lagu nie!!
kah2..

........

Kekasih Gelap Ku

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ooh..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku.

p/s: Lagu ni tak ada kene mngena dgn kita atau sesiapa..saja, sekadar hiburan...tiba2 saja ari ni tersuka lagu ni..hav a nice day...

Friday, September 7, 2007

sAmbutan mErdeka la

....

haiii...letih betol la 28-31 ogos ari 2...
banyak btul projek kat skola...
sampai balik maghrib pun ade..

...



...

tp xsia2...muke masuk tv...hahha..
malam 29 anjuran skola...
semua terlibat..."perarakan tanglung"

....



....

hahh...tanglung cute sy menang plak malam 2...

.....



.....

malam 30 peringkat negeri kowt....skOla seri dapat anugerah malam 2...
xsia2 usaha kiteorang...

.....

balik pukul 1 lebeyh

....

zzzZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzZZ
titO plak...

kawan datang dan pergi

kata orang berat mata memandang berat lagi bahu memikulnya.
tapi pada aku tak ada istilah let the gone be by gone. apa yang aku dah lalui, baik yang bagus ataupun menarah air mata, itu semua pengalaman berharga. sangat berharga. terlalu berharga. terlalu istimewa.

kawan datang dan pergi. tapi semuanya bagaikan roda, yang pergi pasti diganti. thanks for being my friend:

ayuni,hajirah,yana,suhaila,izzah,anis,dayah,zul,farliana,dean,aloNg,fahmi,ryna, farah, izaty, isyyyy ramai sangat sampai x ingat. i guess u are also one of them. thanks a lot!