Followers

Wednesday, June 24, 2009

..duit..money..argent..dinero..钱..お金..


wahahah..
leyh duit RM1000.00
haha..
duwian wuntuh..
heheh

epi buzday and epi father's day

selamat hari lahir untuk ayah, dan selamat hari bapa juga..
=]
semoga panjang umur dan muwah rezeki..
sihat2 selalu..=]



kelab setia (1957..hati malaya)

wahhah..lame xupdate..heheh..

ari selasa baru nie,23/06/09, kiteowang ahli kelab setia dapat tengok filem 1957-hati malaya..owang2 dari jabatan penerangan yang tayangkan kat kiteowang..penah denga xtajuk die??wase2 da lame da criye nih..tapi xberminat nak tengok..haha...tp arituh tengok,aishh..sedap la pulak..hehe..



Filem 1957 - Hati Malaya bkn skadar flem sjarh yg mncatatkn kronolgi shja mlah ia mmpu mnyuntk smangt patriotik dlm klngn pnonton. Mmaparkan khzanh ngara, antaranya mmaprkn gmbar Allahyarham Tunku Abdul Rahman, Datuk Onn Jaafar serta saat-saat bndra Malayan Union dturnkan dan merdeka dlaungkn. Mnerusi flem ini juga kita dpat mlihat btapa tingginya smangt jati dri kaum Melayu ketika itu. Pnduduk Malaya yg inginkn kmerdekaan drpd British snggup mlucutkn brang kmas dan wang ringgit semata-mata untk dberikan kpd Tunku sbagai prbelanjaan ke London. Snario itu dtunjukkan swaktu Tunku brucap mnjelaskan yang dia dan rakan-rakan kekurangan prbelanjaan untuk mnuntut kmerdekaan di London.

Saturday, June 20, 2009

dalam proses pembaikian..

sowie...
blog neyh dalam proses pembaikian...
minggu depan bau baiki..
skrung xder mase..
budak BENGONG mengacow..

Wednesday, June 17, 2009

MAJLIS PERSARAAN PENGETUA SMK SULTAN OMAR

Sambutan Majlis Persaraan pengetua,En.Abdul Malik B Musa Dali telah berlangsung pada 17 Jun 2009 dengan penuh gilang gemilang. beberapa keping gambar sahaja dapat di rakamkan,selebihnya diambil dari blog Terlalu Istimewa...Selamat bersara.Terima Kasih Cikgu!!!



menandatangani buku pelawat..

diiring masuk kedalam Dewan Warisan

persembahan pelajar(OKU)

persembahan pelajar(KOIR)




persembahan pelajar(NASYID)


berada di pelamin indah

menanam Pokok Dungun sebagai kenang-kenangan..

Wednesday, June 10, 2009

..satu..

kalau dilagukan tanpa penghayatan, mungkin pelbagai tanggapan bisa dibangkitkan. namun, jika dilagukan dengan perasaan kasih, cinta pada Allah, tiada siapa bisa menafikan..Lirik sebegini dikatakan sesat, bagaimana dengan lirik-lirik lagu metal yang lagi dahsyat tafsirannya di sisi tasawuf dan pemikiran sebagai muslim.Kata-kata indah sebegini adalah sesuatu yang normal, tetapi siapa yang jarang-jarang mencari cinta Allah, maka lain pula tafsiran mereka.Renung-renungkanlah wahai sahabatku..=)

......................................................................

aku ini adalah diriMu
cinta ini adalah cintaMu

aku ini adalah diriMu
jiwa ini adalah jiwaMu
rindu ini adalah rinduMu
darah ini adalah darahMu

tak ada yang lain selain diriMu
yang selalu ku puja
ku sebut namaMu di setiap hembusan nafasku
ku sebut namaMu, ku sebut namaMu

dengan tanganMu aku menyentuh
dengan kakiMu aku berjalan
dengan mataMu aku memandang
dengan telingaMu aku mendengar
dengan lidahMu aku bicara
dengan hatiMu aku merasa

Wednesday, June 3, 2009

..kembakuh..

salam...huuh
cube perhatikan gamba kat bawah neyh..
hehe...
kowang wase, betol kew kite kembar??
hehe...


Monday, June 1, 2009

..mahar cinta..


Andainya dapat engkau mendengarkan
Suara di hatiku melagukan rindu
Kiranya engkau mampu mentafsirkan
Setiap bait kata-kata yang terucap

Pasti dirimu kan memahami
Harapan kasih yang terbina
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu

Bukanlah aku sengaja
Melindungi rasa di jiwa
Namun bimbang diri kan terleka
Hanyut dibuai angan dan mimpi indah
Hingga terabai segala cita
Sedang khayalan tak menjanjikan
Segunung kebahagiaan
Sebagai mahar hantaran

Apakah mungkin engkau mengerti
Setiap cinta yang dilafazkan
Bukanlah sekadar mainan
Tetapi sebuah janji

Andainya dapat engkau mendengarkan
Suara dihatiku melagukan rindu
Kiranya engkau bias mentafsirkan
Setiap bait kata-kata yang terungkap

Pasti dirimu dapat melihat
Rahsia kasih yang terpendam
Sekian lama di sudut hatiku
Hanyalah untukmu
Selamanya..