Followers

Friday, September 30, 2011

Domo-kun mengamuk di desktopku

Warghh...kenape ni???
Apesal Incik Domo yang kiut ni makan sume icon2 saya kat desktop???

Incik Domo...
Pulangkan icon2 saye balik...!!!





Isk..Isk..Isk...
Habeh sume die sedot masuk mulut dia..
ayoyoo...
Alahai Incik Domo...


Psssst: Malam yang tiada kerja...
Lepaking bersama timbunan buku yang dipinjam dari library..
Buat yang tersayang, tabahkan hatimu... Kami sentiasa bersamamu..
kami akan menunggu kepulanganmu.. :')


Wednesday, September 28, 2011

Sunday, September 25, 2011

i miss you..


Nor Hajirah binti Mohd....


I Miss You So Much dear..
huhuuh..

awat hang p deactivate fesbuk lagi sekali???
uhuuu...

tetibe ade tyme nak ngumpat,
ang ilang plak..
wuuuuuu..
cedeyh nguh la...

pape pown,
selamat kembali ke'sekolah', walopun mende ni dah 2 minggu berlalu..
heheh

jage diri..
:)

Sayang Kamoo...

p/s: Gamba ni mase lower6, zaman saya kurus agi..ehhe,
suke tengok die senyum sebab sewiit sangat.. ^__^
Dah lama rasanya xjumpa dia, setahun lebih.
Harap cuti2 nnt dapat jumpe die lagi.. :)

Monday, September 19, 2011

Doa buat semua sahabat AizaAkmal


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Segala puji bagi Allah yang telah mengurniakan rasa cinta dan sayang dalam diri setiap makhluk.
Selawat dan salam keatas Rasul junjungan sepanjang zaman, Muhammad s.a.w. Salam kasih sayang buat ahli keluarga serta sahabat-sahabat yang diredhai Allah .

Ya Allah ya Tuhanku...
Ampunkanlah dosaku serta dosa sahabatku ya Allah. Masukkanlah kami kedalam kalangan orang-orang yang diredhaiMu. Berilah kami rahmat kasih sayangMu. Sesungguhnya Engkau Tuhan yang Maha Penyayang.

Ya Allah, Ya Aziz...
Berikanlah kekuatan kepada sahabatku untuh menempuhi liku-liku kehidupannya. Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa..

Ya Allah, Ya Mukmin...
Aku bermohon agar Engkau berikan kebahagiaan serta kesihatan buat dirinya. Tidak sanggup lagi aku melihat kesakitan yang dialaminya. Kuatkanlah semangatnya Ya Allah...

Ya Allah, Ya Khaliq...
Walau bagaimana sekali pun takdirMu, ku mohon agar sahabatku sentiasa berada pada jalan kebenaran. Jauhkanlah sahabatku daripada fitnah-fitnah yang sememangnya keji..

Ya Allah, Ya Alim...
Sesungguhnya Engkau Maha mengetahui segala isi hatinya serta hajatnya, aku mohon, Engkau kabulkanlah hajatnya itu Ya Allah.. Sesungguhnya Engkau adalah Maha Mengetahui.

Ya Allah, Ya Rasyid...
Berikanlah petunjukMu agar kami memperoleh kejayaan di DuniaMu dan juga di AkhiratMu nanti.

Ya Allah...
Aku memohon kepadaMu, Engkau terimalah segala amalan kami. Mantapkanlah iman kami, beratkanlah timbangan kebaikan kami, tingkatkanlah darjat kami, terimalah solat kami, ampunkanlah dosa-dosa kami. Sesungguhnya kami adalah hambaMu yang leka. Berilah kami tingkat yang tinggi di SyurgaMu.

Ya Allah, Ya Tuhanku...
Kabulkanlah doa ku ini..

Tiada Tuhan melainkan Engkau Ya Allah..
Cukuplah diriMu bagiku.

Tuhan yang Satu...

Mohon dengan sangat.. :')


~Buat semua sahabat yang dikasihi...~

Wednesday, September 14, 2011

Keindahan Matematik


Assalamualaikum.. ^_^
tadi bukak fesbuk,
nampak pulak satu status mengenai keindahan matematik,
walaupun saye bukan minat sangat matematik,
dan tak berape fasih sangat pasal nombor2 ni,
tapi saye nak jugak mengopi-paste kat entry saye..
ekkekkekke...



keindahan matematik....

1 x 8 + 1 = 9

12 x 8 + 2 = 98

123 x 8 + 3 = 987

1234 x 8 + 4 = 9876

12345 x 8 + 5 = 98765

123456 x 8 + 6 = 987654

1234567 x 8 + 7 = 9876543

12345678 x 8 + 8 = 98765432

123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11

12 x 9 + 3 = 111

123 x 9 + 4 = 1111

1234 x 9 + 5 = 11111

12345 x 9 + 6 = 111111

123456 x 9 + 7 = 1111111

1234567 x 9 + 8 = 11111111

12345678 x 9 + 9 = 111111111

123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88

98 x 9 + 6 = 888

987 x 9 + 5 = 8888

9876 x 9 + 4 = 88888

98765 x 9 + 3 = 888888

987654 x 9 + 2 = 8888888

9876543 x 9 + 1 = 88888888

98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1

11 x 11 = 121

111 x 111 = 12321

1111 x 1111 = 1234321

11111 x 11111 = 123454321

111111 x 111111 = 12345654321

1111111 x 1111111 = 1234567654321

11111111 x 11111111 = 123456787654321

111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang tengok ini

101%Dari sudut pandangan matematik :

Apakah ia sama dengan 100%?

Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%?

Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%?

Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100%

Bagaimana nak MENCAPAI 101%?

Apakah nilai 100% dalam hidup?

Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika:

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 1 + 19 = 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Dan:

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 +5 +4 +7 + 5 = 96%

Serta

SIKAP DIRI

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang utama untuk mencapai 100%. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude masih belum dapat 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101% :)

Monday, September 12, 2011

^__^ belated birthday


Assalamualaikum...

Wahh..Alhamdulillah, akhirnya selamat sampai semula ke Tanjung Malim..

Walaupun dalam bas xberape nak boleh tido, sampai2 je kat bilik, dah terbaring atas katil..hahah ( tapi xtdo pon).. Nasib baek ade bantal buatan sendirik yang dijaet oleh ibu..ekkekke..
mekasih ibu...




Tadi, 11.09.11, saye dapat adiah ari jadi au..
haha..
mcm xpercaya,
dah sebulan lebih pon dapat adiah gak..
matching lak tu ngan cadar saye.
pOOh gitu..
haha

pastu dapat kek ari jadi :P

dapat coklat
dapat kue raye..hohhooo
mekasih kepada si pemberi.. :)



Friday, September 9, 2011

kekonfiusan tahap sipoot


Disebabkan simkad Salamfone baru jumpe (lama betol die bersembunyik), so ni kali pertama duk kebek mende ni, ingat nak pakai nombo ni sebab enset bnyak sangat (belagak je bunyik,padahal 3310 jerk)..
Ingat esok nak p 7-11 nak p topap,
tetibe terkompius lak...
die tulis mcm ni masa duk check baki..

Next recharge to be done on or before 09-08-2011

Erk...maksudnyer, kedit kite tamat pada 09-08-2011 ke, perkhidmatan tu tamat pada 09-08-2011?
waaaaa...wa ni kompius orangnyer..
kang kalo dah beli kad reload,
xpepasal membazir je sebab dah xbole gune simkad tuh...
tapi mase on sim tu,
ade je tulis Salamfone kat atas tu..
pahtu, mase bukak kat web dia.
dia kate
deactive..
erkk...adoi..kompius..
xreti...


Nak tanya pemberi nombo ni kang,
takot kene marah lak..
Aishh..sayang betol la nombo nih...

Erk...kalo xde sape sudi membantu,
xpe larh...

akhir kata...
Janji wa ada Salamfone, lu ada?

hahha...


Wednesday, September 7, 2011

i hate you Fahrin Ahmad

Jangan Terlalu Menyayangi Seseorang,
Kelak Kita Akan Membencinya.
Jangan Pula Terlalu Membenci Seseorang,
Kelak Kita Akan Menyayanginya..



Saye benci Fahrin Ahmad...
:P


Thursday, September 1, 2011

maaf

Ini adalah entry pendek yang saya akan buat...


"MAAF kepada semua yang pernah berkecil hati dengan saya..."
tapi kalo kamu suma masih marahkan saya xpe.
"MARAH tanda SAYANG"

Terima kasih sebab..

TERIMA KASIH la sebab bercerita yang buruk-buruk tentang saye kat orang...
Selama ni saya bercerita yang baik-baik je ngan orang tentang awak... kadang-kadang saya tak pernah pon cerita kat orang pasal awak..
Saya tak sentuh sikit pown yang jahat2 sebab awak TAK pernah buat silap ngan saya walaupun SIKIT...


Terima Kasih ehh....
Semoga kebenaran sentiasa bersama awak..
Amin...


Anggaplah suma tu mimpi ngeri buat awak.. dan berdoalah agar tidak berlaku dejavu...


~barang yang lepas jangan dikenang... kenape perlu kenang? dah masuk dalam tong berwarna biru kat tepi jalan dah pon....~


-don't blame me 100%..! One day, you'll know...