Followers

Saturday, March 13, 2010

Result STPM sayer...

Assalamualaikum...

Lama betul tak update tentang diri sendiri.Asyik post pasal lagu jer..hihi...

ok lah, meh nak stori mori siket pasal result STPM 09 aku..hiihi..=p

masa sekolah aritu,penah gak terget result,


  • PA = A- (3.67)
  • BM = B+ (3.33)
  • SEJ = B (3.00)
  • EKO = C+ (2.33)
12.33/4 = 3.08....

FUYOOOOHHH......


then....25.02.10 baru ni, result pon keluar,..hoho....berdebar gile...yela...exam ari tu bnyak dugaan dan cabaran..haha...kena selsema,tengkuk sakit,sakit belakang, hujan,banjir..hiihi
Haha..takot la jugak kalau dapat 2.00 kebawah....Ramai yang kate pom 6 susa..huuhhu

Dup..dap..dup..dap...Masuk bilik guru, terlihat sahabat-sahabat kegirangan dengan keputusan yang cemerlang.Tahniah kepada mereka-mereka...Expcly kpd Farliana yang menjadi best student STPM..=] 3.75..

huhu..semua orang bergumbira..Tapi..apekan daye diriku....hahah..Apa yang ditarget tak mengena...

Ape yang ader,

  • PA = B (3.00)
  • BM = A- (3.67)
  • SEJ = A- (3.67)
  • EKO = D (1.00) =(
2.835....
HuwAahhh



PA dapat B?? bia betol???
BM yang tak pernah2 dapat A, tetibe dapat A???
Alhamdulillah....Bila difikir-fikir....
Baru aku teringat satu kejadian....



*Exam bersambung pada minggu hadapan...*

Exam : PA1 dan BM1

Punya lah excited nak exam Bm1, aku jadi xingat hari mana PA,hari mana BM...Exam berlangsung pada puluk 2.00 petang...

DAri malam sampai ke pagi,hingga tengahari,aku asik stadi BM1 je...

tetibe....aku tertengok jadual....


WARGHHHHHhhhhhhhhhhhhhh...

arini PA1???

aku xbaca ape2 pom PA1....Mulalah tercari-cari buku PA1 dan imbas kembali silibus2..
dalam masa 10 minit sebelum kesekolah...

Tiba disekolah...mula la kepala bercelaru...hihihi...xtentu arah..Tapi terpaksalah jawab...
Balik sekolah..muka monyok....hoho..bile bagi tau ibu..haha...kene la marah...


malam tu, stadi sikit je BM1..pagi sebelum exam,duk stadi buku kartun plak..hihi..kene lagi blebe nge ibu n kakak..hahha..I got A for BM1 (4.00)..hihihi

Bila tengok result PA2 plak, aku teringat graf yang aku salah buat..hihi...Begitu ruginya aku....Adoi...Aku salah buat graf...mcm ne aku tau???hiihi...Beberapa saat sebelum kertas dikutip, aku tengok graf Sabri n Farliana...dengan konfidennyer... aku kate graf dieorang salah...Tetibe,aku tengok kat kertas yang aku conteng tu...rupe2ney...aku salah lukis..adeiii....xdapat nak padam dah..huuhu..Sabri n Nasrul gelak jer...sedeyh tul...dapat la PA 2 aku B(3.00)..Saye mintak maaf ye cikgu Razifah..=[...Saya terlebih excited...

Pasal eko punye cerita...Aku pon xtau kenape result teruk macm tu...huwaaaaaaaa.....Eko 1 dapat F...Eko 2 dapat C...Huhh..bila tambah 2..dapat la D..hihihi...malu tul...tapi..Aku rase eko 1 lebeyh senang dari eko 2...Tapi asal leyh F??iskk..salah kertas kut???humphhhh...

Eko 2 plak..mungkin berkat cikgu mahamud payongkan aku tyme nak g exam..hihih..dapat aura kut..hiihi...


Lastly pasal sejarah pulak...Sejarah ni mmg ajaib sikit....Sejarah dapat A-..huhuhu...Masa cikgu Rubiah tgok result aku..tekejut dia tgok pper die dapat A..haha..tak percaya...hihihi..Act,aku pon xpercaya...Tapi rezeki...Masa exam sejarah 1, kiteorang kene pindah dewan exam...sebab banjir...xleh nak harung ke blog kiteorang...Dalam kesejukan PTg tu...perhhh..mmg xtahan....Nak p tandas, takot..huhuh...So,aku hanya dapat buat 3 je esei dari 4 soalan...mmg sebek muka masa tuh..hihihi...

Sej2 plak, aku mmg betol2 rasa dapat sikit, coz xcukup je mase nak buat 4 esei...so..aku ambik keputusan, buat 3 je...then siap g tandas agi..hahah....Duk jeling kiri kanan, sume muke sememeh duk jawab sej2..iskk...berat doh nim...lepas abis exam..rmai yang berlai g kat cikgu,oyak senang...AKU???uishh..mujur la....sbb aku ingat aku da mengecewakan cikgu...huhu..upenyer...x...hihii...alhamdulillah...A juge... Terimakasih cikgu...

Kepada cikgu Rubiah,cikgu Razifah,cikgu fauziah,Cikgu Nafizsah, Cikgu Rahim, Cikgu Suhaimi, Cikgu Marzuki,dan Cikgu Sidek,terimakasih kerana mengajar saya selama di DESSO....

Tidak lupa juga kepada Cikgu Rozana yang telah mengajar saya muet...walaupun dapat siket, tapi...ilmu yang cikgu berikan saya akan gunakan untuk MUET yang akan datang....=]

Tidak lupa juga kepada Keluarga saya yang dekat dimata, dan dekat dihati..=p
terima kasih atas sokongan dan dorongan yang diberikan... i lurve u all...

Buat teman2 seperjuangan, Syabas dan Tahniah (lewah x??) atas keputusan yang anda semua dapat...

Jierah.teo.mekngoh.dila.kakak.bella.amy.ned.da.kin.sabri.dikmat.zizie.amru, u r the best!!!
gud luck..semoga berjaya Dunia dan Akhirat..=]





4 budak mengomen:

cikgu_aiha said...

salam..wah..detail awk citer ye..cikgu bace mmg dpt agak mcm mane terkezut nye awk ms dpt tahu bukan paper yg sepatutnye kan...ckgu pon penah gak ader pengalaman tu..tp nasib baik bukan time exam sebenar..huhu...ape2 pon tahniah dgn kejayaan tu...nnti dpt smbung study kt IPT bgtu ckgu ek..

sukasukisakan said...

salam..hihii...tetibe teringat, tulis semua..hiih..takot terlupa nak cite kat anak2 cucu..hiih...

trimas cikgu..=]

nnt kalo ad perkembangan, saya bg tahu cikgu...=]

leeyla said...

tahniah!seronok la rsult akk.
thn nih saya stpm gk
hopefully dapat rslt yg baik.

sukasukisakan said...

leeya: doa2 la yep dik..:)