Followers

Tuesday, April 15, 2014

Selamat Hari Lahir Sahabat

Asalamualaikum.. pejam celik, pejam celik, hampir 4 tahun kita ber4 berkawan. Banyak kenangan yang kita cipta bersama.. (aishh..awat mcm skima je nih..)

Pertama kali bertemu, waktu sem 1. Haha.. Teringat masa mula2 nak bcakap, kiteorg kontrol habis woo slang..sbb takot awok tak paham bahasa kami, ghupenye awok paham je.. :P
Pahtu kami ber3 ngumpat awok sebab awok nanges lari dalam bilik. kiteorang ingat awok gaduh dgan pakwe awok, upenye rindu kat anak buah.. sooriiii..hahah.. 

Kawan2 lain selalu cakap yg muke awok chengey, depa takot nak tegoq. Tapi kiteorg ber3 ni tau awok mcm mana, tegas2 manja gituu.. (kdg2 gatey lebih..hahaha) ^_^ 
Even muke awok chengey pom, awok ttp sweet kat mata kami, awok baikkkkkkkkkk sangattttt.... (alamak terbagi tau plak yg muka chengey.. :P )

Bile kite hangout sesame, awok selalu jadi dreba kami, 'sapot' makanan kami, selalu jadi bahan kami gelak dalam kreta sbb awok selalu langgaq bonggol ngan bawak laju kat selekoh..hihiih.. :P

Bile time dengaq lagu, kiteorg masing2 ternganga dengaq lagu awok sebab lagu awok pelik2, tak paham kami. Tapi, bile lama2, kami plak yg terikut2 dgan lagu awok tu..kehkehkeh..
Part paling best, awok nyanyi lagu tu, ikot suke hati awok je.. kekadang geram gak bila dengaq awok salah lirik. Dah la kiteorang baru nak jinak2 hafal lirik tu, bleh plak dia p ubah lirik..
uuhhh..! :P

Hari sabtu adalah hari paling 'menguntungkan' bagi kami..hahaha.. nak tau pasai pa?? Pasai awok beli makanan punyalah banyak, tapi xpernah habis. tak pasal2 kiteorg gak kena habiskan.. Yelakan, takot membazir.. :P


Dear,
Firstly, kami nak mintak maaf dengan awok kalau selama kita berkawan ni, kami ada sakitkan hati awok, kecikkan hati awok, tersepak perasaan awok, bergurau kasar dan apa2 yang negatifla,
kami mintak maaf la nohh.. mungkin masa kami bergurau tu, kami ada tersilap cakap, tetau je la mulut kami ni kan.. :)

So, bagi mengakhiri cerpen kami ni, kami nak ucapkan:

Selamat Hari Lahir Sayang, semoga dilimpahkan rezeki, dipermudahkan urusan dan diberikan umur yang bermanfaat. Semoga dengan meningkatnya umur ini, dapat la bagi kami "Abang ipaQ" sorang. Buleh la noh?? wohaaa
Semoga sejahtera diDunia dan diAkhirat dan terus menerus istiqamah dalam menjalankan ibadah kepadaNya .. ^_^ Amin..

Jangan lupa persahabatan kita selama 4 tahun ni tau.. tak mau sombong2 tau.. :')

Ikhlas -Aiza-Dayah-Fiza


0 budak mengomen: